Istorijos pamokos Kaune

6–7 klasių mokiniai ir mokytojai prie IX forto memorialo

Aštuonios valandos ryto. Visi dar žiovauja, bet ir laukia kelionės tikslo – netradicinių pamokų. Pajudėjus autobusui keliaujame į Kauną. Ten 6–7 klasių mokinių laukė integruotos istorijos, IT ir etikos edukacinės pamokos Kauno IX-ame forte  ir „ab“ spaustuvėje, kurias organizavo istorijos mokytoja Inga Dryžaitė.
IX-as fortas įsikūręs miesto šiaurės vakaruose, pastatytas 1901–1913m. Gidė įdomiai ir patraukliai papasakojo jo istoriją. Pasižvalgėme po apylinkes kol atėjo metas edukacinei pamokai „Kas greičiau suras išėjimą iš IX forto požemių?“. Mūsų užduotis buvo pagal žemėlapį surasti penkias paslėptas vėliavėles ir rasti išėjimą iš požemių. Pasibaigus edukacinei pamokai turėjome laiko dar apžiūrėti įvairių Lietuvos istorijos laikotarpių ekspozicijas, buvusias kalėjimo kameras, karcerius. Tuo ir baigėsi mūsų ekskursija po IX fortą. Akimirkas rasite čia.

???????????????????????????????
Pamoka spaustuvėje-muziejuje „ab“

Kita pamoka vyko „ab“ spaustuvėje, kuri 1980–1990 metais dirbo pogrindyje ir spausdino tuo metu uždraustą spaudą. Per 10 metų buvo išspausdinta netgi 138 tūkst. leidinių. Matėme daug senovinių spausdinimo, popieriaus pjaustymo mašinų. Įspūdį paliko siena virstanti durimis, iš atskirų metalinių raidžių, kurios laikomos stalčiuose, surinktas knygos puslapis. Akimirksniu supratome, kaip dabar lengva tekstą rinkti kompiuteriu. Spaustuvės savininkų Andziulų pasakojimų dėka peržvelgėme visos spaudos istorijos puslapius. Akimirkas rasite čia.
Pamokas baigėme PC „Megoje“. Visi laimingi ir truputį pavargę grįžome namo.

GODA, JUTA, UGNĖ iš 6b klasės

Parašykite komentarą